På høsten 2015 fikk jeg en telefon fra NAV i Fredrikstad med spørsmål om jeg kunne tenke meg å ha en «elev». Jeg hadde erfaring med liknende henvendelser fra NAV, så jeg følte meg trygg på at alt skulle foregå på en seriøs og god måte, med bla oppfølging fra kontoret i Fredrikstad.
Jeg fikk vite at eleven var svært interessert i foto, og da særlig naturfoto, og at han også syntes jeg var vel skikket til å veilede ham inn i fotoverden. Jeg fikk vite at han het Lars.

På den tiden hadde jeg et stort utstillingsprosjekt for Sarpsborg 1000 og Borgarsyssel museum, så det passet bra med å ta med Lars inn i dette.

Vi ble enige om at han skulle sende meg noen bilder til gjennomsyn slik at jeg hadde litt innsikt i hva han kunne. Slik ble det. Jeg så med engang at han «var på sporet», men at det var litt uklare komposisjoner og «tunellsyn» ( at man ser bare det som er midt i bildet ). Han var god på farger, kontraster og det viktigste av alt: LYSET.

Onsdag 23.09.15 møttes vi for å dra på tokt. Det første som åpenbarte seg var Rolvsøy kirke i tåke og lav sol som holdt på å bryte seg vei gjennom fuktig luft. Det ble noen fantastiske bilder og jeg så jo at han «kunne» kamera og ikke var redd for å jobbe. Dessuten virket han snill.

Etter dette fortsatte vi å dra på turer rundt Sarpsborg. Lars utviklet seg fort og når vi avsluttet fotograferingen i juni 2016 var Lars en meget dyktig fotograf. Ikke først og fremst på grunn av meg, men fordi han jobbet så hardt og var så bestemt på at drømmen om å bli FOTOGRAF skulle bli virkelig.

I dag har han etablert et eget firma og har en mengde oppdrag, og han greier seg fint på egen hånd.

Jeg ser tilbake på den tiden vi hadde sammen med stor glede. Det var fint å være sammen med Lars.

Hilsen

Rolf